Redactie

Patch pakt bevroren GTA IV aan

De makers van Grand Theft Auto IV hebben een softwarepleister uitgebracht die crashes van het populaire spel moet voorkomen. Afgaande op online discussies vormen die crashes een groot probleem bij sommige gamers. De patch is wel enkel beschikbaar voor de PlayStation 3. Hij herstelt een fout in het multiplayer-onderdeel.

Volgens de uitleg van spelontwikkelaar Rockstar Games zorgde de multiplayer-modus voor een overbelasting van de gameservers bij GameSpy, wat op zijn beurt PS3’s deed crashen. De patch zou dat probleem oplossen. Eerder had het bedrijf een omslachtig stappenplan gepresenteerd om crashes te voorkomen.

Het is niet duidelijk of met de multiplayer-patch meteen alle GTA IV-problemen van de baan zijn. Een deel van de klachten op verschillende fora lijkt op zich niets met online gaming te maken te hebben.

Er is ook geen oplossing voor de mogelijke problemen met de Xbox 360-versie. Over dat laatste platform zijn er wel aanzienlijk minder klachten dan over Grand Theft Auto IV op de PlayStation 3. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.