Redactie

Obama zoekt kiezers in online racespel

Voor de eerste maal in de geschiedenis voert een Amerikaanse presidentskandidaat campagne in een computerspel. Barack Obama heeft billboards waarop hij zijn campagneslogans kwijt kan ingekocht bij het racespel Burnout Paradise.

De online versie van de game, die uitkomt op de Xbox 360 en Playstation 3, vertoont in bepaalde gebieden reclame die gamers aanspoort om in november naar de stembus te gaan. Omdat ontwikkelaar Electronic Arts via het online platform veel informatie over leeftijd en achtergrond heeft, kan de juiste doelgroep de billboards op het scherm krijgen.

De Democratische kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap heeft al eerder laten zien goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden die technologie hem bieden. Obama is aanwezig op Facebook en Youtube en zijn campagneteam heeft een iPhone-applicatie uitgebracht waarmee kiezers hun vrienden in battleground states kunnen overtuigen op hem te stemmen.

“Gamen bootst een extreem interactieve omgeving na en de Xbox-stem is een belangrijk deel van het electoraat. Als ze stemmen, let wel”, zegt politiek specialist Jay Singh tegen Sky News

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.