Redactie

Nintendo verliest zaak rond controllers

Nintendo moet 21 miljoen dollar betalen omdat onder meer de Wii Classic-controller patenten schendt. De winnaar in de zaak is het Texaanse bedrijf Anascape; althans voorlopig. Nintendo heeft al aangegeven dat het in beroep gaat.

Anascape diende zijn klacht in augustus 2006 in. Naast Nintendo werd Microsoft aangeklaagd, maar niet die andere consolefabrikant, Sony. Dat bedrijf heeft op zijn beurt moeten afrekenen met een juridische strijd met Immersion over vibrerende controllers.

In zijn klacht verwijst Anascape naar zeven patenten, die onder andere handelen over drukgevoelige knoppen die meer of minder ingedrukt kunnen worden en controllers die driedimensionale bewegingen kunnen waarnemen.

In het geval van Nintendo stelt Anascape dat de patenten geschonden zijn door de Wii Classic, de Wavebird en de controller van de GameCube. De jury in de rechtszaak volgt nu die stelling. Ook de Wii Remote en de Nunchuk-controller zijn het mikpunt van de klacht, maar bij die twee toestellen is er volgens de rechtbank geen sprake van schending.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.