Redactie

Nieuwe start voor N-Gage

De N-Gage van Nokia krijgt een verse start met nieuwe games. De telefoon die deels ook een draagbare spelconsole is, verscheen in 2002 op de markt maar was geen groot succes. Nu wil Nokia het opnieuw proberen door zijn spelservice standaard te integreren op enkele telefoons, zoals de N81, N82 en de N95.

De dienst komt er iets later dan verwacht, maar begint meteen met een aantal sterke titels. Zo zien we Brain Challenge en Asphalt 3: Street Rules opduiken, maar ook World Series of Poker, The Sims 2 Pets en Fifa 08. Allemaal krijgen ze een mobiele versie die u mobiel of via de pc kunt downloaden, voor zes tot tien euro.

Tegelijk met de games lanceert Nokia de N-Gage Arena. Dat is, zoals de naam al aangeeft, de plaats waar spelers online samenkomen om te discussiëren of om tegenstanders voor online games te ontmoeten. Nokia is alvast enthousiast over de eerste ervaringen met testgebruikers. "Dankzij hen kunnen we nu een ruimere service bieden voor een breder publiek", zegt Jaakko Kaidesoja, vicepresident games bij Nokia. "We zullen samen met de gemeenschap de N-Gage-service blijven verrijken en uitbreiden met nieuwe games."

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.