Redactie

Neil Young zet carrière op 50 Blu-ray-schijven

JavaOne is de jaarlijkse hoogmis van Sun en misschien niet de plek waar u Neil Young zou verwachten. Toch kroop de rocker tijdens de conferentie op het podium om zijn nieuwste project voor te stellen. Eindelijk vindt Young de technologie goed genoeg om zijn langverwachte archief van opnames uit te brengen.

Het Archives-project is dan ook een monster. Het gaat om verzamelde opnames die de hele carrière van de artiest overspannen. De man staat al 45 jaar op het podium, dus het gaat om veel muziek.

Maar het materiaal wordt niet zomaar gepresenteerd: de vele opnames worden verpakt op interactieve Blu-ray-schijven. Zo zal het mogelijk zijn om tijdens het beluisteren van een bepaalde concertregistratie door krantenknipsels, brieven, video’s en foto’s te neuzen. Er zal ook een tijdslijn zijn waar de opnames op geplaatst worden.

Wat de link tussen Young en JavaOne verklaart. Voor de interactieve functies op de Blu-ray-schijven wordt namelijk gebruikgemaakt van Java. Dat de rocker – bekend als zeer kritisch als het gaat om technologie – net tijdens JavaOne op het podium staat, geldt als een serieuze ruggensteun voor Sun.

Het zal nog even wachten zijn op de Archives-schijven, dus fans hebben de tijd om hun spaarvarken te spijzen. De prijs van de collectie van vijf keer tien Blu-ray-schijven is naar verwachting niet kinderachtig.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.