Redactie

Mediaspeler met beamer past in broekzak

Het bedrijf Sunlink uit Hongkong speelde het deze week het snelste klaar: het presenteert de eerste verkoopbare mediaspeler met een volledig uitgeruste videoprojector.

De Aziatische onderneming is de winnaar van een wedloop die draait rondom de miniatuurversie van logge beamers in vergaderzalen: de pico-projector. Motorola was bezig om een exemplaar in te bouwen in zijn mobiele telefoons, maar door het financiële noodweer waar de fabrikant in terecht is gekomen, heeft dit project vertraging opgelopen. Meer dan een dozijn andere bedrijven, waaronder Texas Instruments, ontwikkelen hun eigen versie. DisplayDaily meldt dat de SunView PMP Projector (PMPP) net iets sneller op de markt is dan de rest.

De gadget, die een 3.5 inch TFT-LCD-aanraakscherm heeft, is uitgerust met een IPL630 LCOS pico-projector van iView Limited. Dit bedrijf demonstreerde zijn minibeamer op de Consumer Electronics Show (CES) 2008 in Las Vegas en zegt dat het foto’s, video’s en presentaties kan weergeven met een resolutie van 640 x 480 pixels. Het beeld op de muur is iets minder dan anderhalve meter in doorsnede en is in staat om zowel QVGA als SVGA te vertonen.

De markt voor pico-projectors is met de PMPP nog maar net geboren, maar marktonderzoeker Insight Media denkt dat de verkoop van de kleine beamers binnen een paar jaar miljoenen euro’s waard zal zijn. Het product van het Hongkongse Sunlink is aan de grote kant; pico-projectoren moeten vast onderdeel worden van slanke mobiele telefoons. Prijzen van de SunView PMP Projector (PMPP) zijn voorlopig nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.