Redactie

Kroonjuweel Xbox 360 komt op toeren

De Xbox 360-console is van zorgenkindje in een van de winstgevendste Microsoft-producten veranderd. In de laatste kwartaalcijfers is voor het eerst te zien dat het gamesysteem de financiële klap van een golf hardwaredefecten te boven is.

Microsofts Entertainment and Devices-divisie liet in het jongste kwartaal van 2008 een inkomstengroei van 68 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2007 zien. Zij is daarmee de best presterende afdeling van het bedrijf uit Redmond, Washington. Niet alleen de Xbox 360, maar ook de Zune en de gamesverkoop voor Windows-systemen zijn hierin ondergebracht.

De softwaremaker roemt de Xbox 360 in een verklaring en zegt dat het succes van de divisie direct is toe te schrijven aan verkoop van consoles, games en accessoires. Het bedrijf verkocht sinds de introductie 19 miljoen Xbox 360-consoles en zag zijn verkoop het afgelopen jaar met 75 procent stijgen..

Maar ten opzichte van de twee grote concurrenten, PlayStation 3 en Nintendo Wii, overtuigt de Xbox 360 nog steeds niet. Uit Amerikaanse verkoopcijfers van NPD over de maand maart blijkt dat de Microsoft-spelcomputer maar vijfduizend stuks meer verkocht dan zijn rivaal van Sony. En de Wii verkocht met 720.000 exemplaren drie keer zoveel consoles als de Xbox 360.

Update 25 april 2008, 12:47

Microsoft heeft sinds de introductie 19 miljoen Xbox 360-consoles verkocht en niet, zoals eerder stond aangegeven, in dit kwartaal. De tekst is aangepast.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.