Redactie

Hyundai-stand op IFA ondergaat politieraid

De Hyundai-stand op de IFA-beurs in Berlijn kreeg zaterdag de douane op bezoek. De politiedienst nam voor de ogen van heel wat beursbezoekers een resem flatscreentelevisies in beslag. De raid vloeide voort uit een gerechtelijke beslissing van afgelopen donderdag.

Een Duitse rechter oordeelde vorige week dat Hyundai en een aantal andere firma’s televisies en andere elektronische apparaten toonden die patenten schenden. De klachten zouden ingediend zijn door Sisvel, een bedrijf dat vooral patenten creëert.

Sisvel is zeker geen onbekende naam. Hetzelfde bedrijf laat regelmatig toestellen op Duitse vakbeurzen in beslag nemen. In 2006 op IFA bijvoorbeeld, waar de politie muziekspelers van Sandisk in beslag nam. Op de Cebit-beurs in maart 2007 zorgde hetzelfde bedrijf voor veel ophef door opnieuw een inbeslagname van producten te verkrijgen.

De Duitse douane heeft op IFA een indrukwekkend aantal toestellen meegenomen. In totaal zouden 170 televisies, 140 audiospelers, 21 mobiele telefoons en 57 dvd-recorders van de stands geplukt zijn, telt persbureau Reuters.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.