Redactie

Hellgate: London nog korte tijd beschikbaar

Gamesuitgever Namco Bandai haalt per 1 februari 2009 de MMOG Hellgate: London offline. Ondanks de teloorgang van ontwikkelaar Flagship Studios hoeven gamers tot de einddatum geen abonneegeld te betalen. Dat heeft Namco Bandai vrijdag bekendgemaakt.

Het op 31 oktober 2007 gelanceerde Hellgate: London heeft de wind niet mee gehad. Het spel had te kampen met serieuze bugs en dat zorgde voor teleurstelling bij gamers. Bill Roper, directeur van Flagship Studios, heeft tegenover Gamespot toegegeven dat Hellgate: London eigenlijk te vroeg is uitgebracht. De game kon de hoge verwachtingen niet waarmaken.

Grote reputatie
Die overschatting had vooral te maken met de reputatie van de makers. Roper en de andere oprichters van Flagship Studios zijn namelijk de oorspronkelijke ontwikkelaars van videogame Diablo. Ook waren ze op hoog niveau betrokken bij de succesvolle Blizzard Entertainment-titels Warcraft, Starcraft en World of Warcraft.

In augustus sloot Flagship Studios definitief de deuren, maar het was al langer bekend dat het bedrijf in zwaar weer verkeerde. Al enkele maanden wordt geen abonneegeld meer gevraagd voor Hellgate: London.

Gamespot publiceerde een jaar geleden een uitgebreide recensie van de titel. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.