Redactie

Guitar Hero overtreedt patent van Gibson

Gitarenfabrikant Gibson Guitar heeft in een brief aan game-ontwikkelaar Activision laten weten dat het immens populaire spel Guitar Hero een van zijn patenten overtreedt. Gibson eist daarom een vergoeding.

De game-ontwikkelaar gaat daar echter niet mee akkoord en vraagt de rechtbank om de schadeclaim ongeldig te verklaren. De stelling van Gibson dat het spel, waarbij de speler een controller in de vorm van een gitaar bedient, een patent uit 1999 overtreedt, is volgens Activision ongeldig. In dat patent staat een technologie beschreven waarbij een concert wordt gesimuleerd, wat in de Guitar Hero-reeks ook effectief gebeurt.

Vreemd genoeg kwam Gibson pas dit jaar met de klacht, terwijl het eerste spel uit de serie al van 2005 dateert. Nog opmerkelijker is dat Activision al licentierechten van Gibson in handen heeft voor Guitar Hero. Zo zijn de controllers gebaseerd op gitaren van Gibson en komen diezelfde gitaren ook in het spel voor. Alles wijst er dus op dat Gibson mee wil profiteren van het immense succes van Activisions games.

Activision reageert voorzichtig: “Gibson is een goede zakenpartner en we hebben erg veel respect voor hen. We zijn het echter niet eens over de toepasbaarheid van hun patent en vragen daarom om een beslissing van de rechtbank.”

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.