Redactie

Gestolen PS3 opgespoord via webverbinding

De Amerikaan Dustin Waller kreeg een PlayStation 3 cadeau van zijn vriendin. Korte tijd nadat hij zich online had aangemeld om te gamen via het Playstation Network, kreeg hij bezoek van de politie. De console bleek gestolen en hij had ingelogd met de naam van de rechtmatige eigenaar.

Agenten van het Statesville-politiekorps, zo meldt de Salisbury Post, volgden al langer een serie inbraken in een plaatselijk verenigingsgebouw. Ze hoopten dat de dieven met hun buit het internet op zouden gaan. Toen Waller zich herhaaldelijk aanmeldde op het Sony-netwerk, stapten de rechercheurs met een gerechtelijk bevel naar zijn internetprovider. Via zijn IP-adres kwamen ze achter het adres van de inwoner van Cleveland. "PlayStations zijn helemaal nieuw voor me", zei Waller. "Ik dacht dat het een automatische login was."

Lokale gamewinkel
De console was afkomstig van een plaatselijke gamewinkel die nieuwe en tweedehands spelcomputers aanbood. De verloofde van Waller had te horen gekregen dat de PlayStation had toebehoord aan iemand die zijn interesse voor het apparaat had verloren. De ongelukkige gamer is niet aangeklaagd, al werd wel zijn PlayStation in beslag genomen. De gameswinkel wilde eerst niet weten van terugbetaling maar krabbelde later terug: de onderneming bood de man als goedmaker een Xbox 360 aan.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.