Redactie

Gametester ontslagen na onthullingen over Xbox 360

Robert Delaware, een Amerikaanse gametester voor Microsoft, is ontslagen nadat hij in een interview openlijk over de fouten in de Xbox 360 heeft gesproken.

In het artikel zegt hij anoniem dat Microsoft wist van de beruchte rode ringen des doods nog vóór de console op de markt kwam. De ringen zijn een signaalcombinatie die aangeeft dat de Xbox 360 een hardwaredefect heeft. 

De man deed deze onthulling anderhalve week geleden in een uitgebreid artikel op technologiesite Venturebeat. Afgelopen woensdag werd hij hiervoor ontslagen.

Niet in dienst bij Microsoft
Delaware werkte niet rechtstreeks voor de softwaregigant maar via VMC, een bedrijf dat spellen test voor Microsoft. De man rapporteerde echter wel rechtstreeks aan een manager van het bedrijf. Die vertelde hem dat zijn interview de directe reden was voor het ontslag.

Puur juridisch is het ontslag van Delaware toegestaan. Een medewerker van de personeelsdienst zou hem ook al verteld hebben dat hij mogelijk ook nog een aanklacht mag verwachten. Zijn interview is immers een inbreuk op het bedrijfsbeleid.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.