Redactie

Firmware-update iPhone verwart gebruikers

Apple heeft gisterenavond een firmware-update voor de iPhone uitgebracht. De hoop was dat ‘iPhone OS 2.0.2’ de ondervonden 3G-verbindingsproblemen zou oplossen. Het is de vraag of dit werkelijk de bedoeling is van de vernieuwde software. De eerste reacties van gebruikers zijn verdeeld.

Zoals gewoonlijk doet Apple geheimzinnig over wat de update nu precies oplost. Volgens het bedrijf wordt een aantal bugs hersteld, maar het is gissen naar de aard ervan. Voorspeld was dat het zou gaan om de problemen met 3G-ontvangst. Lezers van onze zustersite CNet geven gemengde signalen. Sommigen zeggen dat ze duidelijk een beter 3G-signaal hebben, terwijl anderen juist helemaal geen verschil bemerken.

Geen ontvangst
iPhoneclub.nl constateert dezelfde situatie. De website iPhonebuzz.com meldt "werkelijk indrukwekkende" verbeteringen in de 3G-prestatie. Anderzijds krijgen sommige gebruikers juist een bericht ‘No Service’ op locaties waar ze eerder wél ontvangst hadden.

Ook op andere vlakken wisselen de ervaringen. "Ik heb gemerkt dat applicaties sneller starten en webpagina’s sneller laden in Safari", merkt een CNet-lezer op. Een wereld van verschil met de opmerking dat sommige applicaties van derden niet meer werken. Om maar te zwijgen van de klacht dat alle applicaties zelfs binnen vijf seconden crashen.

De enige voor iedereen duidelijke wijziging is de verdwijning van de knop ‘Update All’ in de App Store. Met die functie konden gebruikers alle applicaties tegelijk updaten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.