Redactie

Fabrikant iPod-kloon naar de rechter om Apple-complot

Het Taiwanese Luxpro claimt dat Apple hen het zakendoen jarenlang onmogelijk heeft gemaakt, en eist daarvoor genoegvergoeding via de rechter. Apple zou de verkoop van de Super Tangent, een kloon van de iPod Shuffle, bemoeilijkt hebben.

Volgens Luxpro heeft Apple er alles aan gedaan om te voorkomen dat de mp3-speler in de schappen kwam. Het beweert dat Apple importeurs en beursorganisatoren intimideerde om de fabrikant te weren.

De maker van de Super Tangent zegt dat zijn product “overduidelijk” niet lijkt op de iPod Shuffle en heeft daarin gelijk gekregen van de Taiwanese Fair Trade Commission. Apple heeft beroep aangetekend bij de rechter tegen deze beslissing.

Luxpro beschuldigt Apple van de ambitie om kleine fabrikanten van mp3-spelers te “verpletteren” voordat ze groot genoeg zijn als concurrent van de iPod. Het Taiwanese bedrijf zegt volgens AppleInsider dat Jobs en de zijnen “oneerlijke” legale tactieken gebruikten, waaronder een iPod-patentoorlog tegen Creative.

Correcte schadevergoeding
De mp3-producent maakt al sinds begin 2007 bekend dat het Apple wil aanklagen. Het eiste in eerste instantie 100 miljoen dollar voor geleden schade. Die eis heeft het inmiddels ingetrokken; Luxpro wil nu dat een jury de correcte schadevergoeding vaststelt.

De afbeelding bij dit artikel laat drie uitvoeringen zien van de Super Tangent op Cebit 2005, toen de speler nog Super Shuffle heette.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.