Redactie

Controverse rond Wii-versie van Bully

Het controversiële spel Bully maakt een al even ophefmakend overstap naar de Wii en Xbox 360. Antipestorganisaties uiten daarom hun ongenoegen over de opvolger, die in maart verschijnt. Uitgever Rockstar wil begin maart een versie uitbrengen voor de Xbox 360 en de Wii. Ondertussen maken protestorganisaties zich opnieuw druk over de inhoud van het spel.

In Bully: Scholarship Edition staat eerstejaars Jimmy Hopkins centraal op een nieuwe school. Het komt er nog steeds op neer dat u als speler de kleine vandaal moet uithangen. Dit tot ongenoegen van verschillende organisaties. “We zijn teleurgesteld dat dit spel verschijnt”, zegt Niall Cowley van antipestorganisatie BeatBullying tegende Britse krant Telegraph. “Enkele hersenloze mensen denken dat dit een leuk, interessant stukje software is, maar het ondermijnt al het harde werk dat organisaties als de onze doen.”

Rockstar verdedigt zichzelf in het artikel en zegt dat het niet gaat om het pesten, maar om de pogingen en tegenslagen van een eerstejaars scholier. Mensen moeten volgens de spelontwikkelaar de kans krijgen om hun eigen keuzes te maken en om met een open geest te oordelen over het spel.

Toen Bully onder de naam Canis Canem Edit in de Benelux verscheen, ontstond ook hier grote ophef. Petities die zich voor en tegen het spel uitspraken werden opgericht en al even snel belaagd door hun tegenpartij. In Nederland vroeg zelfs een parlementslid van de PvdA aan Rockstar om het spel niet uit te brengen, omdat het geweld en pesten verheerlijkt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.