Redactie

Commodore 64-klassiekers komen naar de Wii

Goed nieuws voor Commodore 64-fans. Al in 2006 is aangekondigd dat enkele oude spelletjes herwerkt zullen worden voor Nintendo’s jongste spelconsole. Nu meldt Nintendo dat het Europese Virtual Console-assortiment later dit jaar wordt uitgebreid met klassieke games uit de dikke Commodore-catalogus.

De eerste games die worden uitgebracht zijn het vechtspel Karate en de ruimteshooter Uridium. Nintendo belooft dat het Virtual Console-aandbod daarna regelmatig wordt uitgebreid. Nintendo biedt de downloads van de C64-games aan tegen 500 Wii-punten per stuk.

Nintendo richt zich met de online Virtual Console downloadwinkel op nostalgische fans die graag nog even teruggrijpen naar de topspellen van vroeger. Momenteel kunnen liefhebbers tegen een bepaald aantal Wii-punten kiezen uit een verzameling van 184 klassieke gametitels, waaronder spellen die ooit werden uitgebracht voor systemen zoals Nintendo, Sega, Turbografx en Neogeo. Later dit jaar wordt dus de Commodore 64 aan dit rijtje toegevoegd.

Uitgebracht in 1982 groeide de Commodore 64 uit tot een mijlpaal voor de geschiedenis van de computerspellen. "Veel gamers hebben goede herinneringen aan deze computer en de bijbehorende spellen," zegt Bala Keilman, algemeen directeur van Commodore Gaming, "en door samen te werken met Nintendo zorgen we ervoor dat toekomstige gamergeneraties ook kunnen genieten van enkele van de populairste en meest gespeelde spellen uit de geschiedenis."

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.