Redactie

Chatten en zoeken na update PlayStation 3

De volgende firmware-versie voor de PlayStation 3 maakt het gamen socialer. Vanuit een spel kijken of vrienden online zijn en met ze chatten zijn twee van de nieuwe mogelijkheden.

Firmware 2.40 wordt vanaf 2 juli automatisch aangeboden aan PS3’s die aan het internet hangen.

De update brengt functies die de PS3 miste ten opzichte van de concurrerende Xbox 360. Het wordt mogelijk om tijdens het gamen de XrossMediaBar (XMB) op te roepen. Afhankelijk van het spel wordt de actie gepauzeerd of naar de achtergrond gedrukt terwijl u door de XMB navigeert.

De mediabalk opent de deur voor games met zelfgekozen soundtracks, al moet de spelontwikkelaar deze mogelijkheid wel expliciet voorzien. Het is niet mogelijk om de XMB te openen tijdens het afspelen van een film.

Firmware 2.40 introduceert ook een functie om direct op Google te zoeken. Maar tijdens het gamen een browsersessie opstarten kan niet.

Op de XMB verschijnen eveneens enkele nieuwe functies die het samenspelen leuker maken. Naast de chatfunctie introduceert Sony een trofeesysteem dat aangeeft hoe goed u bent in een bepaald spel. Op de PS3 wordt gewerkt met bronzen, zilveren en gouden bekers, die op hun beurt vertaald worden naar een echte numerieke score. Wat dan weer sterk lijkt op de Gamerscore die Xbox-gamers naast hun profielnaam plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.