Redactie

Camcorder Sony kan niet kleiner

Titanium is het grote geheim dat de nieuwe Handycam HDR-TG3E een van de lichtste handcamera’s ter wereld maakt. Producent Sony zegt dat zijn gadget ook meteen het allerkleinste is.

De Japanse fabrikant beweert dat de HD-camcorder, die opneemt met een resolutie van 1920 x 1080i, niet veel groter is dan de gemiddelde mobiele telefoon. Sony heeft voor titanium in de behuizing gekozen omdat het materiaal veertig procent lichter is dan staal en krassen voorkomt.

Sony wil vooral ook vertellen over de capaciteiten van zijn nieuwe Handycam. Het apparaat beschikt over een automatische zoommicrofoon, neemt op met 5.1-kanaals surroundgeluid en kan tot maximaal acht gezichten herkennen met de Face Detection-functie. Om ook beginnende gebruikers aan zich te binden, biedt het bedrijf een basisstation waarmee films na een druk op de knop op dvd kunnen worden gebrand.

De camera is vanaf mei in de winkel verkrijgbaar en zal 899 euro gaan kosten. Daarbij levert Sony een 4 GB Memory Stick Pro Duo om de eerste opname te kunnen maken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.