Redactie

Bungie bederft eigen Halo-feest

Voor fans van de populaire spelserie Halo zou maandag 14 juli de dag van het jaar worden. Maar na maandenlange toespelingen blies spelstudio Bungie zijn grootse aankondiging plotseling af.

Een week geleden verving Bungie zijn reguliere hoofdpagina door een aftellende klok, met de eindtijd ingesteld op woensdag 16 juli, zeven minuten over zeven ’s ochtends. Naar verwachting zou de maker van actiethriller Halo twee dagen eerder tijdens de openingsdag van spelbeurs E3 een nieuw deel aankondigen in de serie. De makers hebben het getal zeven aangenomen als handelsmerk voor de franchise.

Excuusbrief
Op de grote dag bleef het doodstil. Iets later werd de teller ontsierd door een excuusbrief van Bungie-directeur Harold Ryan. Hij meldt dat de uitgever op het laatste moment van gedachten is veranderd, waardoor de "onthulling van iets opwindends" niet door kan gaan. "We realiseren ons dat veel van onze fans teleurgesteld zijn door deze gang van zaken; leden van het Bungie-team delen die teleurstelling." Ryan vraagt de gamers om geduld en steun.

Halo 3, het laatste deel uit de reeks, was korte tijd het best verkochte spel uit de geschiedenis tot Grand Theft Auto IV deze titel overnam. Er zou een aantal vermeende uitbreidingen op het programma staan, waaronder een samenwerking met Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson en een strategiespel. Na het lekken van verschillende clips op YouTube lijkt de meest voor de hand liggende opvolger een tactisch schietspel in de geest van Gears of War en de Ghost Recon-reeks.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.