Redactie

Belg vrijgesproken voor aankoop kopieersoftware

Een man uit het West-Vlaamse Moorslede is vrijgesproken voor het kopen van software om gekopieerde Playstation-games te spelen. Dat meldt Het Laatste Nieuws vandaag. De beklaagde wist niet dat de aankoop ervan illegaal is.

Dries V. kocht op internet acht exemplaren van Swap Magic 3. Zes stuks hiervan had hij al doorverkocht. Swap Magic maakt het onder meer mogelijk om geïmporteerde en gekopieerde games af te spelen. Het grote voordeel van deze software is dat er enkel een losse modchip nodig is. Hier komt geen soldeerwerk aan te pas, waardoor de garantie voor de console niet in gevaar komt.

3.769 euro schadevergoeding
De producent van de gekopieerde spellen klaagde Dries V. aan en eiste bijna vierduizend euro. “Wie een Playstation heeft, koopt gemiddeld 7,3 spelletjes en die kosten elk gemiddeld 65 euro”, verklaarde meester Benoït Michaux, advocaat van de aanklager, destijds aan Het Nieuwsblad. Dat bedrag maal de acht exemplaren komt op 3.769 euro.

De verdediging pleitte dat Dries V. niet wist dat dergelijke software aankopen illegaal is omdat het zo gemakkelijk online verkrijgbaar is. De rechter volgt hem hierin en vindt dat het beter is om achter de verdelers van het programma aan te gaan.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.