Redactie

Apple registreert handelsmerk voor spelconsole

Na de computer, muziekspeler en telefoon doet Apple vermoeden dat het zich (ooit) op de spelindustrie wil richten. Het bedrijf heeft zijn naam als handelsmerk laten registreren voor zowat alle mogelijke vormen van een spelconsole. Over een iGame wordt met geen woord gerept, maar de toon is alvast gezet.

De patentomschrijving is vrij breed. Speelgoed, games, draagbare toestellen voor elektronische spellen en spelconsoles met lcd-scherm worden opgesomd in de aanvraag. De volledige lijst waarvoor Apple zijn merknaam wil registreren is zelfs nog een stuk uitgebreider. Als het bedrijf daadwerkelijk met een console wil komen, zou dit trouwens niet de eerste keer zijn. In 1995 had de computerfabrikant met de Apple Pippin al eens een spelconsole in de (Amerikaanse en Japanse) winkelrekken liggen. Helaas kon het toestel weinig verweer bieden in een oorlog tussen de Saturn, PlayStation en Nintendo 64.

Het registreren van de merknaam wil echter niet per definitie zeggen dat Apple in de nabije toekomst al een spelconsole wil uitbrengen. Het kan best zijn dat het bedrijf gewoon wil voorkomen dat anderen het de loef afsteken. Meestal is het pas wanneer een patent op een bepaalde technologie wordt aangevraagd, dat een bedrijf echt aan iets werkt. Zo heeft Apple sinds drie weken een aanvraag voor een lichtgevend klikwiel. Iets wat we misschien wel in de volgende iPods zien opduiken.

Update dinsdag 12 februari, 12 uur:
We hebben de naam van Steve Jobs verwijderd uit de passage over de Apple Pippin. Van 1985 tot 1996 was de oprichter van Apple immers niet actief bij het bedrijf.

 

Redactie ZDNet

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.