Redactie

25.000 euro voor film over evolutie www

Euro-IX looft 25.000 euro uit aan de filmmaker die de geschiedenis van het internet zo goed mogelijk weet samen te vatten in vijf minuten. De organisatie wil daarmee meer aandacht “voor de geweldige constructie die het wereldwijde web is”.

De European Internet Exchange Association is een paraplu waar internetproviders en andere bedrijven die de structuur van het web mogelijk maken onder samenkomen. Volgens de organisatie verzorgen haar leden negentig procent van het publieke online verkeer in Europa. Zij wil daarom meer begrip voor het fenomeen internet.

De film Warriors of the Net was voor Euro-IX de inspiratie om haar eigen geschiedenisverhaal van het web in beeld te willen brengen “We willen het verhaal vertellen vanuit het perspectief van de operators die het verkeer over straat en over heel de wereld verbinden en verspreiden”, zegt voorzitter Cara Mascini.

Euro-IX laat de filmmakers vrij in de manier waarop zij het verhaal willen vertellen. Zij moeten wel in staat zijn om in vijf minuten de geschiedenis duidelijk te maken en gesproken commentaar in het Engels verzorgen.

De koepleorganisatie kiest tien finalisten op basis van ingestuurde trailers en storyboards. Deze filmmakers mogen de volledige film maken en komen in aanmerking voor de hoofdprijs van 25.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.