Redactie

Xbox 360 krijgt tijdslot

Met de kerstperiode in zicht begint Microsoft een charmeoffensief naar ouders toe. Zo introduceert het bedrijf een nieuwe functie voor de Xbox 360 waarmee ouders een maximumaantal speeluren kunnen instellen. Om de console populairder te maken onder heel jonge gamers, wil het bedrijf ook een franchise maken van het spel Viva Piñata.

De mogelijkheid om de speeltijd te beperken, moet de ouders een beter gevoel geven. Robbie Bach, hoofd van Microsofts entertainmentdivisie, licht het plan toe: “Al die dingen zijn onderdeel van onze inspanningen om van de Xbox 360 een spelconsole met een breed publiek te maken.”

Volgens Bach is het tijdslot zo ontwikkeld dat ook ouders zonder technische kennis het kunnen activeren. “Je gaat naar familie-instellingen, waar je kiest voor de timerfunctie. Daar kan je kan dagelijks of wekelijks het aantal uren instellen en de klus is geklaard.”

De nieuwe functie komt binnen een paar weken beschikbaar en kan met de console gedownload worden. Zo krijgen ook oudere toestellen de mogelijkheid om de speelbeperking in te stellen.

Met een bijdrage van Ina Fried, ZDNet.com

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.