Redactie

Release Manhunt 2 uitgesteld

Take-Two Interactive Software zet de lancering van het controversiële slachtspel Manhunt 2 voorlopig in de koelkast. De release van Manhunt 2 was oorspronkelijk gepland voor 10 juli, maar de spelletjesmaker heeft nu beslist om de lancering “tijdelijk” uit te stellen.

De beslissing van Take-Two komt niet als een verrassing. Eerder deze week verbood de Britse censuurcommissie de verkoop van het spel in het Verenigd Koninkrijk omdat het te gewelddadig zou zijn. Daarna ging de bal aan het rollen.

Kort daarop bedeelde de Amerikaanse Entertainment Software Ratings Board (ESRB) het spel de classificatie “enkel geschikt voor volwassenen” toe. Een drama voor de gamesuitgever, want veel Amerikaanse winkelketens weigeren resoluut om games met een dergelijk label te verkopen.

De doodssteek kwam toen Sony en Nintendo aangaven dat ze het spel niet wilden uitbrengen als de classificatie “enkel geschikt voor volwassenen” behouden bleef. En Manhunt 2 was nou net bedoeld voor de PlayStation 2, PlayStation Portable en de Nintendo Wii, waardoor het spel verweesd zonder platform kwam te staan.

Take-Two Interactive Software onderzoekt nu zijn opties. Die zijn vrij beperkt. Ofwel het spel wordt definitief opgeborgen, ofwel het bedrijf past het spel aan, zodat het minder gewelddadig wordt. Een laatste optie is dat het spel uitgebracht wordt voor pc’s, maar dan loopt Take-Two de lucratieve consolemarkt mis.

In Manhunt 2 moet het hoofdpersonage Daniel Lam ontsnappen uit een psychiatrische instelling voor criminele psychopaten. De leden van de British Board of Film Classification (BBFC) omschreven het spel als een “niet aflatende focus op stalking en brutale slachtpartijen”. Onze collega’s van Gamespot hielden het onderkoeld bij “een gestoord verhaal”. Ook de eerste versie van het spel zorgde voor de nodige controverse.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.