Redactie

Plextor PX-DB608AL Dual Bay

Ultraplatte mediacenters zijn bezig aan een sterke opmars. Helaas bieden deze compacte behuizingen meestal maar plaats aan slechts één optisch station. Plextor heeft de oplossing in huis.

Eigenaars van compacte computersystemen die toch behoefte hebben aan meerdere optische drives vinden mogelijk een oplossing in de Plextor PX-DB608AL, een combinatie van een frame waarin twee slimline-drives gemonteerd kunnen worden en een Plextor PX-608AL-schrijver.

Het tweede optisch station wordt helaas niet meegeleverd en dient dus afzonderlijk aangeschaft te worden. De meegeleverde PX-608AL-schrijver is van het slot-in-type, wat betekent dat een schijfje rechtstreeks in de drive geplaatst kan worden, dus zonder lade die naar buiten komt. Waar de allersnelste traditionele dvd-schrijvers al twintigvoudige snelheden behalen, zijn hun ultradunne tegenhangers meestal beperkt tot achtvoudige snelheid; zo ook de PX-608AL.

De installatie van de PX-DB608AL is werkelijk kinderspel. Beide PX-608AL-schrijvers worden eenvoudigweg in het raamwerk geschoven, waarna het geheel via een vrije IDE-poort verbonden wordt met het moederbord. De hele operatie duurt maar enkele minuten en is eenvoudig voor iedereen die ooit een normale optische drive geïnstalleerd heeft. Na een herstart verschijnen beide drives probleemloos in het BIOS.

Met een richtprijs van 149 euro kunnen we de PX-DB608AL Dual Bay bezwaarlijk een koopje noemen, temeer daar nog een tweede drive nodig is om deze oplossing ten volle te gebruiken. Reken hiervoor op nog eens een extra uitgave van ongeveer 90 euro.

Plextor PX-DB608AL Dual Bay

Prijs: 149 euro (september 2007)

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.