Redactie

Ontsloten iPhone stuk goedkoper in Frankrijk

We hadden verwacht dat de iPhone zonder simlock in Frankrijk ook wel duizend euro zou gaan kosten, net zoals in Duitsland. Maar dat valt onverwacht mee. De Franse telecomprovider Orange biedt de smartphone aan voor 649 euro. Dat meldt IDG News Service.

Net zoals bij het Duitse T-Mobile kost een iPhone 399 euro in combinatie met een abonnement. De abonnementstarieven van Orange beginnen bij 49 euro per maand voor twee jaar. Tegen betaling van honderd euro ontsluit Orange het simlock; na een half jaar is dit gratis.

Er zijn wel beperkingen in het gebruik. Zo is het onmogelijk om VoIP-gesprekken te voeren, nieuwsgroepen te lezen en bestanden via P2P-diensten te delen. Ook kan het toestel niet worden gebruikt als modem bij een notebook. Orange waarschuwt dat verkeer boven 500 MB per maand mogelijk wordt beperkt.

De telecomprovider ziet zich door de Franse wet gedwongen om de iPhone ook zonder simlock te verkopen. T-Mobile zit in eenzelfde situatie. Het bedrijf is door concurrent Vodafone voor de rechter gesleept wegens vermeende koppelverkoop. Of daar werkelijk sprake van is, wordt momenteel juridisch onderzocht. In afwachting daarvan kreeg T-Mobile vorige week een voorlopig dwangverbod opgelegd. Sinds die tijd is de iPhone in Duitsland ontsloten te koop voor 999 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.