Redactie

Microsoft zet een miljard opzij voor defecte Xbox 360

Na een maandenlange geruchtenstroom heeft Microsoft donderdag toegegeven dat de Xbox 360 kampt met structurele hardwareproblemen. Het bedrijf verlengt de bedrijfsgarantie naar drie jaar en heeft aangekondigd dat het ontwerp van de console wordt aangepast.

In een verklaring zei Microsoft: “Naar aanleiding van een volgens Microsoft onaccceptabel hoog aantal reparaties aan Xbox 360-consoles, hebben wij grondig onderzoek gedaan naar mogelijke oorzaken voor het falen van de hardware.” Daarmee doelt het bedrijf vooral op de drie rode lampjes, of rode ringen des doods, die aangeven dat de Xbox een fataal probleem heeft. Het bedrijf uit Redmond concludeerde dat “een aantal factoren” voor algemene problemen zorgt.

Door de bedrijfsgarantie naar drie jaar te verhogen, is Microsoft gedwongen om tussen de 1,05 en 1,15 miljard apart te zetten voor extra reparaties. Peter Moore, hoofdverantwoordelijke voor Xbox bij de Entertainment & Devices-divisie, verontschuldigde zich op de Xbox-site rechtstreeks tegenover de gamers: “Als we jullie teleurgesteld hebben in jullie Xbox-ervaring, bieden we daar onze oprechte excuses voor aan. We nemen alle verantwoordelijkheid en gaan er voor zorgen dat iedere Xbox 360-eigenaar een geweldige ervaring met zijn console blijft houden.”

Bovenop dat slechte nieuws blijkt het aantal verkochte consoles flink tegen te vallen. Microsoft hoopte op 12 miljoen verkochte spelcomputers aan het einde van zijn fiscale jaar op 30 juni, maar moet dit aantal bijstellen naar 11,6 miljoen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.