Redactie

Microsoft wil interfaces verbeteren met hersenscans

Microsoft heeft in augustus een patent ingediend voor software die de reacties van het brein op verschillende typen stimuli vergelijkt. Die data wil het bedrijf gebruiken om betere gebruikersinterfaces te ontwerpen.

Om de hersensignalen te meten, worden elektroden vastgemaakt aan de hoofdhuid. De signalen worden vervolgens als grafieken geregistreerd in een elektro-encefalogram (EEG); een veelgebruikte methode binnen de cognitieve neurowetenschappen. Microsoft wil de EEG-data ordenen met de gepatenteerde software. Zo kan het bedrijf de effecten van verschillende gebruikerinterfaces op iemand die voor de computer zit vergelijken.

Microsoft is niet de eerste partij die breinsignalen aftapt om gebruikerinterfaces te verbeteren. ZDNet-blogger Dan Farber geeft het voorbeeld van Emotiv Systems, dat een systeem heeft ontwikkeld om gezichtsuitdrukkingen van gamers te identificeren. Oog- en wenkbrauwbewegingen, knipperen en lachen worden geregistreerd. Ook in dit geval dragen spelers dragen een headset met sensoren (zie foto).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.