Redactie

Invaldrummer Ramones klaagt iTunes aan

Een voormalig lid van de New Yorkse punkpioniers The Ramones wil geld zien voor zes nummers die gretig aftrek vinden bij Amerikaanse webwinkels. Richard Reinhardt, als groepslid Richie Ramone geheten, eist 900.000 dollar voor misgelopen royalty’s.

Reinhardt zegt zes nummers te hebben geschreven toen hij groepslid was, tussen 1983 en 1987. Hij verving in die periode drummer Marky Ramone en kreeg de doopnaam Richie Ramone mee. Alle leden van de groep leverden op deze manier hun achternaam in als handelsmerk van de legendarische punkband The Ramones. Reinhardt klaagde eerder de band zelf aan omdat hij vond nooit voldoende gecompenseerd te zijn voor onder meer de nummers Smash You en I Know Better Now. Een eerdere schikking tussen de twee partijen mislukte. Ook deze zaak zal hoogstwaarschijnlijk voor de rechter komen.

Naast Apple klaagt Reinhardt de webwinkels van supermarktketen Wal-Mart en RealNetworks (RealPlayer) aan voor het mislopen van inkomsten. Hij wil daarvoor minimaal 900.000 dollar zien. Hij eist daarnaast dat zijn nummers uit de schappen worden gehaald zolang hij geen toestemming heeft gegeven voor de verkoop ervan.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.