Redactie

Indi start in april met HD-uitzendingen

Indi gaat vanaf tien april het zenderaanbod verruimen met zes kanelen in high definition. Klanten van het platform van de zuivere intercommunales (Integan, Interelectra, PBE en WVEM) zullen daarvoor een speciale decoder moeten aanschaffen. Die ligt over twee weken in de winkel. Om van uitzendingen in high definition te genieten is sowieso een moderne televisie nodig.

De namen van de zes HD-zenders waren al langer bekend. Het tv-station met het grootste bereik is ongetwijfeld VTM. Niet alle programma’s zijn in high definition te zien; de hogere kwaliteit is voorbehouden voor populaire programma’s als Aspe, Familie en Idool. De commerciële zender is de enige die zonder meerprijs HD-beelden levert. Voor de overige vijf HD-zenders moet er worden bijbetaald.

National Geographic Channel, HD1 en de cultuurzender EXQI zitten vervat in een speciaal HD-intropakket dat 4,95 euro per maand kost. Om de twee Kinepolis-kanalen in high definition te bekijken, is een abonnement op Kinepolis TV nodig. Dat kost 19,95 euro.

Strikt genomen gaat het bij Kinepolis overigens niet om twee volwaardige HD-kanalen, maar om een hoofdkanaal en een kanaal dat dezelfde programma’s toont met een uur vertraging.

Aanvankelijk zal het niet mogelijk zijn om opnames te maken van HD-kanalen. Daarvoor is het wachten op een HD-recorder, die later op het jaar beschikbaar zal zijn via Indi. De recorder zal een harde schijf van 250 GB bevatten. Dat lijkt veel, maar opnames in high definition zijn stukken groter dan van programma’s in standaardresolutie.

Update 15u40: foutieve informatie Kinopolis TV verwijderd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.