Redactie

Eerste thuisbioscoop op de neusbrug

Video-iPods en Sony PSP’s proberen de filmervaring onderweg zo goed mogelijk na te bootsen. De Qingbar GP300, een videobril van het Australische bedrijf YelloMosquito, is een mobiele thuisbioscoop die ideaal lijkt om mee te nemen op een lange reis.

De twee LCOS-schermpjes (liquid crystal on silicon) in de oogpanelen van de bril projecteren een virtuele nabootsing van een 50 inchbeeldscherm in het blikveld van de drager. In de linkerpoot van de Qingbar zit een vervangbare batterij en in de rechter steekt een SD-kaartje, waarop de film van de dag te zien is. De verstelbare pootjes bij de neusbrug voorkomen dat de bril van het hoofd schuift.

Aan de achterzijde van de bril zit een hoofdtelefooningang, zodat de gebruiker in afzondering kan genieten van zijn privébioscoop. Omdat de Qingbar mp3 ondersteunt, kan hij ook als mp3-speler worden gebruikt. Er is een aansluiting voor een tv-tuner ingebouwd, dus u kunt de laatste aflevering van Prison Break zien terwijl huiskamergenoten voetbal kijken.

Deze Australische, draadloze mediabril weegt honderd gram en vertoont ook foto’s en tekstbestanden. Hij ziet eruit als het ideale hulpmiddel om een lange vliegreis te doorstaan. Vanaf begin december is hij te bestellen voor een introductieprijs van 299 dollar. Daarna zal u honderd dollar extra moeten neertellen om YelloMosquito zover te krijgen hem de globe over te sturen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.