Redactie

Eén op drie Radiohead-downloaders houdt geld op zak

Uit een internetpoll onder drieduizend downloaders van het nieuwe Radiohead-album blijkt dat een derde liever zijn geld op zak houdt. De Britse band laat kopers zelf hun prijs bepalen en biedt het album tegelijk als exclusieve ‘discbox’ op zijn website aan.

Volgens Record Today, dat de poll organiseerde, hebben de fans gemiddeld vier Britse pond (ongeveer 5,50 euro) over voor het zevende studioalbum In Rainbows. Een kleine harde kern van 67 fans had meer dan tien pond over voor het digitale album en bestelde meteen ook de speciale discbox van veertig pond, die het album op speciale dubbel-cd en vinyl bevat.

Paul Scaife van Record Today denkt dat de zuinigheid slechts van tijdelijke aard is. “De meesten betalen wat ze denken dat de artiest overhoudt aan de cd.” En vervolgens zegt hij tegen de Britse website Times Online: “Als ze het album eenmaal hebben gedownload en gehoord, zullen ze waarschijnlijk willen opwaarderen naar cd of discbox om hun eigen mp3’s in hogere kwaliteit te krijgen.”

Iets meer dan een tiende van de ondervraagden heeft aangegeven de discbox besteld te hebben. Een van de twijfelaars zei: “Ik heb 2,5 Britse pond betaald, maar ik weet nog niet zeker of ik de discbox in huis haal. Als ik het niet doe, betaal ik ze extra. Als het album geweldig is, betaal ik ze nog meer.”

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.