Redactie

Blu-ray BD+ gekraakt door kopieersoftware

De BD+ beveiliging van Blu-ray is gekraakt. Ondanks de bewering van Sony dat zij zeker tien jaar zou standhouden, zegt softwarebedrijf SlySoft dat het de schijfjes kan kopiëren en afspelen zonder blokkeringen. Dit bedrijf kwam begin dit jaar al als eerste met commerciële kopieersoftware op de markt.

Toen Blu-ray eerder dit jaar al werd gekraakt, had Sony nog een extra troef achter de hand: BD+. Deze beveiliging is een virtuele machine in de HD-spelers die het schijfje en het toestel kan controleren. Op die manier kan BD+ voorkomen dat een gekopieerde film of aangepaste speler wordt gebruikt. “Ik vraag me af wanneer mensen gaan begrijpen dat meer beperkingen, druk, en veiligheidsmaatregelen niet leiden tot een betere verkoop”, verklaart Giancarlo Bettini, hoofd van SlySoft, in een persmededeling.

Wie aan de slag wil met kopiëren, hoeft dus niet op zoek te gaan naar vreemde codes op het net. Bettini zegt dat de kopieermogelijkheid in de volgende versie van zijn programma AnyDVD zal zitten. Die verschijnt nog voor het einde van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.